joi, 13 decembrie 2012

Natura, izvorul sanatatii

Dumnezeu a creat omul dupa “chipul si asemanarea Sa” astfel omul nu este numai structura fizica (a nu se intelege ca Dumnezeu e om) incat sa ramanem la “din pamant vine si in pamant se va intoarce”. Pentru ca acest fizic sa ramana sanatos, el trebuie mentinut in armonie cu natura caci, in profunzime totul este energie si in conexiune cu mediul si cu tot ce cuprinde el, iar aceasta parte a organismului conectata este trupul energetic al omului.
Filamenetele nervoase si vasele de sange sunt insotite de energie (formand meridianele cunoscute in acupunctura) care, anterior si posterior formeaza principalii centri energetici, corespunzatori plexurilor organismului.
Nu numai ratiunea si rezultatele muncii fizice creaza aceasta legatura intre om si mediul inconjurator. Intre acestia, om si mediu, se realizeaza un schimb continuu de energie si de aceea acesti centri precum si meridianele trebuie mentinute in stare buna de functionare pentru a avea o stare de sanatate optima.
Stilul de viata care evita contactul cu natura - utilizarea masinii mai des decat mersul pe jos, petrecerea timpului mai mult la etaj decat la sol, alimentatie bazata pe hrana procesata si tratata chimic decat cea ecologica, apa necorespunzatoare cantitativ si calitativ s.a.m.d – atrage dupa sine afectiuni ale organismului, care nedepistate la timp se pot agrava. In prima faza, modificarile se produc in trupul energetic de aceea, indiferent daca individul are sau nu manifestari, analizele ies bine. Intr-un timp mai lung sau mai scurt, in functie de stilul de viata, modificarile se accentueaza si apar si in structura fizica, reflectandu-se la nivel sanguin si/sau organe.
Banii, casa, un confort minimal sunt importante, dar sa nu uitam ca daca sanatate nu este banii nu vin sau, mai rau, si putinul care vine este luat de la familie si dat pe redobandirea sanatatii. Asadar, cea mai buna cale este preventia!
Cei care se ocupa cu prevenirea bolilor sunt medicii de familie. Nu ezistati sa-i intrebati ce sa faceti sa va mentineti sanatosi.
Timpul liber este necesar sa fie orientat catre plimbarile in natura, deci cel putin 30 minute mers pe jos zilnic sau jogging. Incercati sa fructificati acest timp pentru trup, dar si pentru suflet; asadar, nu va ganditi la griji atunci cand va plimbati, ci admirati pomii, florile, bucuria copiilor…luati o lopatica, plantati un copac.Daca aveti rude in zonele rurale, nu pregetati…mergeti sa ajutati la gradinarit sau, cine e mai curajos si harnic, la munca de camp.
Invatati copiii sa fie apropiati de natura si sa o ingrijeasca pentru ca ei insisi sa fie sanatosi. Luati-i cat mai des in apropierea activitatilor din natura, in afara oraselor.
Mergeti langa ape curgatoare cat mai des posibil. Energia apei este binefacatoare trupului.
Hraniti-va cat mai natural si cat mai des crud. Prin preparare termica alimentele isi pierd din beneficii. Preponderent alimentatia sa cuprinda verdeturi, legume, seminte crude, fructe si mai putin cea de provenienta animala sau/si prajelile.
Hidratarea sa fie cu cel putin 2 l lichid zilnic apa de izvor cand e posibil, daca nu, apa plata; restul hidratarii sa provina din fructe, supe sau ciorbe si ceaiuri.
Invatati copiii catre sport. Asa cum se spune ca “pofta vine mancand” asa si placerea pentru sport : mers cu bicicleta,tenis de camp etc.
Toate aceste activitati mentin un flux optim al energiei prin corp si un schimb benefic cu mediul. Astfel sunt evitate nu numai bolile, dar si starile de oboseala, ameteli sau dureri de cap care nu sunt secundare modificarilor din fizic.
Bucurati-va de natura si mai ales…bucurati-va de ceea ce mai avem din satul romanesc, caci acolo este IZVORUL SANATATII!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu