vineri, 1 februarie 2013

Medicina clasica.... Medicina alternativa

Din tot ce există putem învăța lucruri bune...cea mai mare prostie este să negăm ceea ce nu cunoaștem. Iar cea mai bună atitudine este să mergem și să studiem ceea ce nu cunoaștem dacă intră în sfera noastră de activitate.
Ca medic, observ tendința de negare încă din start a medicilor alopați față de medicina alternativă .... evident, există și medici deschiși dornici de cunoaștere și care știu că pot găsi ceva bun în medicina naturistă și care să îi ajute pentru a aduce organismele pacienților într-o stare reală de sănătate.
Nu știu dacă e rea voință, teamă sau lipsă de timp din partea celor care pornesc cu negare...dar poate nu ar strica să reducă starea de obtuzitate.
Pe de altă parte, există și cealaltă extremă a medicilor care s-au axat pe medicina alternativă negând eficacitatea medicinii alopate. Asta îi aduce la nivelul medicilor alopați obtuzi și nu-i diferențiază de aceștia.

În privința șarlataniei...șarlatan e și medicul alopat care prescrie medicamente având ca scop mărirea veniturilor personale și care sperie pacientul ( utilizând diversele metode des întalnite cu "dacă nu...mori") sau care garantează vindecarea, șarlatan este și medicul  care se bazează numai pe plante și suplimente costisitoare în același context al alarmării pacientului.
Orice om , inclusiv medicul trebuie să se gândească la faptul că viitorul nu-l știe nimeni și că certitudinea o are numai Dumnezeu ( pentru atei...numiți cum vreți acea forță care vă face de nu puteți deține controlul a ce va fi).

Pacientul e necesar să stie că, pentru a obține vindecarea, în primul rând trebuie să aibe VOINȚĂ pentru a respecta cu strictețe îndrumările medicului pe care l-a ales ca sprijin în drumul spre reobținerea stării de sănătate. Să aibe ÎNCREDERE atât în el însuși cât și în medicul său și să nu se abata de la drumul pe care s-a HOTĂRÂT să-l urmeze.
E necesar să urmeze câțiva pași :
- să evite în mod CLAR medicul care țipă la el, care îl sperie și îl bagă în panică.
- să urmeze medicul care îi vorbește blând, care-i dă încredere în sine și stare de bine.
- să evite medicii care combat sferele medicale alopate sau alternative pentru care ei nu au specializare.
- când dorește să combine medicina alopată cu cea alternativă, știind CLAR că ultima crește imunitatea și ajută tratamentul alopat în eficiență, să aleagă un medic care le îmbină pe cele 2.

PS. este absurdă susținerea faptului că medicina alopată nu a avut eșecuri sau medicina alternativă nu a avut eșecuri. Acum sincer vorbind...prima se mai bazează și pe dovezi, iar eșecurile curg...


10 comentarii:

 1. :)...pai suntem pe aceeasi lungime de unda...

  RăspundețiȘtergere
 2. Foarte mult mi-a placut cum ai pus problema! De-ar fi mai multi doctori ca tine!
  Week-end placut!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ar fi util- cat mai multi medici sa gandeasca () ca dv, de orice parte a baricadei s-ar afla
  Desi despre "medici alternativi" nu am auzit niciodata...cati din cei care termina medicina se indreapta spre o ramura naturista sau de alta natura decat cea clasica?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. In cadrul Min Sanatatii exista cursuri complementare pentru medici de acupunctura,homeopatie si apifitoterapie.Acestea sunt incadrate la terapii alternative. De asemenea exista in cadrul Univ.Cluj si Timisoara cursuri de evaluare computerizata a organismului (biorezonanta).Exista putini medici care se retrag din sistemul medical clasic; cei mai multi dintre cei care sunt adeptii medicinii alternative, fac si medicina clasica si medicina alternativa pentru ca doar din medicina naturista nu pot trai, ministerul nealocand compensari.

   Ștergere
 4. Din fericire pentru mine, am cunoscut un foarte bun medic homeopat in urma cu multi ani. Orice problema am, il sun si-mi spune daca ne bazam doar pe homeopatie sau imbinam cu medicamentatie sintetica. Daca se poate, prefer homeopatele, fara retineri!
  Tot in urma cu ceva ani, fara sa am personal nevoie de consult, am cunoscut un "doctor" pe care nu l-as recomanda nimanui. Culmea, este cautat mai ales de cei cu boli incurabile, de nefericiti care ar da orice si oricat pentru inca un an de viata. Si el se foloseste de disperarea lor!

  RăspundețiȘtergere
 5. Toata stima pentru medicul homeopat.Din pacate,cel de-al 2-lea confirma faptul ca sarlatani exista si acolo unde se aplica medicina sustinuta de facultati.

  RăspundețiȘtergere