vineri, 26 aprilie 2013

Ascultand interiorul sau exteriorul

De-a lungul timpurilor alegerile ne-au fost dictate. De societate per ansamblu, prin traditii si legi lansate nescris prin obisnuinte sau in scris prin asa-zisa stiinta...nimic obiectiv in acestea, TOTUL subiectiv, caci si stiinta e supusa credintelor interioare.
De dependente in mod particular.
Supusi si ascultatori traditiilor si gustului, sclavi ai primitivismului, unii aleg sa nu se autodepaseasca si raman predominant carnivori.
Cateva sute de mii de oameni au ales si au constatat ca isi pot invinge dependenta de gust si, fie pentru sanatate, fie din solidaritate cu orice fiinta in care bate o inima, au ales sa fie vegetarieni.
Cateva sute sau zeci de mii au ales si au constatat ca pot trai chiar hranindu-se cu cruditati si nimic produs de corpul fiintelor. Si chiar pot face asta bine. Evident informandu-se inainte si cunoscand nutritia nu impus de facultati, ci dictat de dorinta interioara de a nu crea suferinta.

Crestinul sau religiosul va spune...asa a lasat Dumnezeu, ca omul sa fie omnivor. Limitandu-se!
Ateul va spune....asa e de la natura ( facand din Darwin un dumnezeu).Limitandu-se!
Stiintificul va spune...s-a dovedit stiintific. Facand din stiinta supremul ( eventual dumnezeu ) si inchizand ochii la ce exista in viata ca mod de trai uman.Limitandu-se!
Inteleptul realizeaza ca e o problema doar de ALEGERE, INTELEGERE, COMPASIUNE si EVOLUTIE si ca religia, ateismul, stiinta sunt doar cai manipulatorii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu