luni, 6 iunie 2016

Athosul.Urcușul

Există o tradiție care spune că marele rege și conducător militar Alexandru Macedon nu a vrut ca din Muntele Athos să fie făcută sculptura sa gigantică.
Arhitectul Stasicrate a spus :
- M-am gândit, o, rege, să încredințez asemănarea trupului tău unor materiale nepieritoare și vii, care au o temelie eternă. Mă refer la Muntele Athos care poate fi sculptat.
Deși Stasicrate i-a propus lui Alexandru Macedon Muntele Athos datorită înălțimii sale și datorită faptului că acesta poate fi văzut de departe, Alexandru cel Mare a spus :
- Lasă Athosul în liniștea lui, iar eu voi intra în istorie pentru acele fapte pe care le voi săvârși personal.
În acest fel Athosul a fost lăsat în pace.


Pe Athos se găsesc semne și mărturii ale existenței credințelor străvechi, ale prezenței și acțiunii demonilor. În lume, unde calea către divin este mai lungă dar mai ușoară, acțiunea demonilor este realizată prin semenii ce au conștiință scăzută ( agresiuni fizice și verbale,crime, declanșare de boli psihice grele etc). În locurile de retragere unde trăiesc oamenii ce și-au închinat viețile în întregime divinului acțiunea demoniacă este directă, înfiorătoare, având ca scop renunțarea la calea dreaptă și mai scurtă către Dumnezeu.

Puținii oameni, retrași în slujbe și rugăciune, de pe întreaga planeta fac față cu greu la multitudinea de energii negative ale oamenilor care nu au înțeles necesitatea,rolul rugăciunii zilnice și a înălțării de mulțumiri către Dumnezeu. Călugării, pustnicii au un rol important în menținerea păcii planetare, din păcate ei sunt atât de puțini...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu